Hondenschool Dino

HET WELZIJN VAN DE HOND STAAT CENTRAAL

De trainers

Margreet Stam
Ik heb al vele jaren ervaring als trainer op diverse hondenscholen en heb sindsdien veel opleiding gedaan om mijn kennis te vergroten en deze te gebruiken tijdens het lesgeven. Sinds 2011 bestaat Hondenschool Dino, ik geef nog steeds les met heel veel plezier! Bij het kopje even voorstellen op deze site kunt u verder kennis met mij maken.

Het is fijn om eigenaars met hun honden die ik ook in de gedragstherapie of tijdens prive lessen tegenkom, een goede hondenschool te kunnen adviseren. Bovendien is het erg leuk om samen met Nelleke les te geven, zij is ook begaan met het welzijn van de honden en we hebben dezelfde ideeen.

Hieronder stelt Nelleke zich voor;

 

Nelleke de With
Ik ben Nelleke de With beheerder van Dierentehuis Leerdam e.o. waar ik sinds 1989 werk. De eerste 10 jaar heb ik dit op vrijwillige basis gedaan. Na 22 jaar doe ik dit werk nog steeds ontzettend graag omdat ik op deze manier dieren kan helpen die tijdelijk even niemand hebben.
Ik ben met Margreet in contact gekomen omdat ik een gedragtherapeut zocht voor mijn eigen hond en ik me goed kan vinden in de Quiebus methode die er vanuit gaat het positieve te belonen en niet zozeer uitgaat van straffen. Op mijn werk kom ik regelmatig in aanraking met honden die weinig vertrouwen meer in mensen hebben omdat ze te hard of te vaak zijn gestraft. En ik wilde natuurlijk wel dat mijn hond vertrouwen in mij zou blijven houden.
Met mijn hond is het helemaal goed gekomen. Nu heb ik er heel veel zin in om door middel van de hondenschool mensen te leren op een positieve manier met je hond om te gaan .

Opleidingen;
Vakbekwaamheid honden en kattenbesluit
Dierenartsassistent
Dierverzorging
Workshop gedragstesten bij Martin Gaus
Workshop honden trainen bij de Dierenbescherming
Workshop groepshuisvesting bij de Dierenbescherming
Algemene vorming bij O&O
Gedragsadviseur in de dierenartspraktijk bij Tinley
Modules A,B1 en C bij Quiebus Melissa Hoogenhuijzen

 

Methode

Vaak wordt gesproken over een methode waar een hondenschool les in geeft. Wij gaan proberen niet volgens ??n methode te begeleiden, maar wij begeleiden de mensen met hun hond individueel en optimaal. De methode wordt aangepast aan de combinatie.

De manier van lesgeven moet wel altijd aan de volgende eisen voldoen;

  • Fouten worden voorkomen en ongewenst gedrag wordt zoveel mogelijk genegeerd.
  • Gewenst gedrag wordt beloond
  • De manier waarop moet voor de eigenaren makkelijk uitvoerbaar zijn
  • De methode moet voor de hond makkelijk uitvoerbaar zijn
  • De methode mag geen agressie opwekken
  • De methode kent een stapsgewijze opbouw
  • De methode wordt aan de combinatie aangepast

 

Materialen

Het aanleren van een nieuwe oefening wordt op de hondenschool aangelijnd gedaan.
Het is van groot belang dat er gewerkt wordt met een normale halsband en riem.

Het gebruik van correctiemateriaal zoals slipketting, halti, gentle leader, anti trektuig etc is verboden. Iedereen kan zonder fysiek geweld een hond opvoeden.

Als je de oefening spelen gaat aanbieden, zorg er dan voor dat je een speeltje bij de hand hebt wat door de eigenaar en de hond samen vastgehouden kan worden. Heel veel ?lekkere voertjes? om de hond te kunnen belonen en te motiveren om een oefening te doen.

 

Hulpen en belonen

In het begin gebruiken we voor de meeste oefeningen de brok eerst als hulp en later als beloning.

De clicker kan een heel goed hulpmiddel zijn bij het opbouwen van de oefeningen en deze zullen we gebruiken, afhankelijk van de combinatie.

Na een aantal stappen (dit is per oefening verschillend) gebruik je de brok alleen nog als beloning. Later wordt de brok afgebouwd en ga je over op interval belonen. Je blijft af en toe belonen met brok anders sterft het gedrag uit.

 

Stapsgewijze opbouw

Alle oefeningen worden stapsgewijs opgebouwd. De hulpen worden langzaam afgebouwd, ga je dan toch nog te snel dan is een stap terug voldoende om de oefening toch succesvol te kunnen uitvoeren.

Verkeerd aangeleerd
Het komt voor dat de hond iets heeft aangeleerd op een manier waarbij negatieve ervaringen zijn geweest, b.v. pijnprikkels, of de hond heeft iets heel anders geleerd dan wat de bedoeling was b.v. hierkomen, betekent op een meter afstand van de baas gaan zitten. In deze gevallen kun je de oefening opnieuw aanleren met een ander commando.

 

Doel van hondenschool Dino

Wij willen geen commerci?le hondenschool zijn, maar wij willen ons focussen op de kwaliteit van het lesgeven in kleine groepjes. Wij zijn tijdens de cursus vooral bezig met opvoeden van de hond en wij zijn niet gericht op de hondensport.

Wij willen mensen bewust maken waar ze mee bezig zijn in omgang met hun hond en wat / hoe ze hun hond verkeerd en goed gedrag aanleren. Wij willen de cursisten leren hoe honden communiceren, hoe kan worden omgegaan met de hond op een verantwoorde manier en hoe mensen hun hond kunnen lezen, zodat ze zien hoe een hond zich werkelijk voelt en hoe hij dingen ervaart.

 

Een mens kan hondentaal leren, een hond kan maar zeer beperkt mensentaal leren!!

 

Lestijden

Dinsdagavonden

 

Locatie

Acquoy

U kunt inschrijven door telefonisch contact met mij op te nemen;
06 57337508